Що ж? Сибіга – так Сибіга…

 
Те, що Верховна рада притримала звільнення Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ України зовсім не означає що пан Кулеба зуміє ще якось втриматись в кріслі очільника МЗС. Рішення заміни Дмитра Кулеби на Андрія Сибігу вже давно ухвалив для себе керівник ОП Андрій Єрмак і воно оскарженню не підлягає.
Слід сказати, що Андрій Сибіга не є новачком в системі української дипломатії і зовнішньої політики України. Крім того пан Сибіга є близьким другом Андрія Єрмака, а це багато що значить. Та й ні для кого не є таємницею, що міністерством закордонних справ України вже роки поспіль керується людьми Андрія Єрмака і тим же ж Андрієм Сибігою, а Дмитро Кулеба відігравав роль “весільного генерала”.
Тому відставкою Дмитра Кулеби я зовсім не здивований. А от призначення Миколи Точицького, кадрового дипломата з чималим досвідом роботи в дипустановах України при НАТО, ЄС у Брюсселі, у Раді Європи в Страсбурзі на пост міністра культури… ??? Тут я взагалі безсилий, аби збагнути логіку Андрія Єрмака і його кадрової політики в Україні.
Ростислав Демчук, власкор газети ЧАС у Брюсселі

peredplata

Залишити відповідь