СБУ повідомила про підозру у держзраді колишньому слідчому, який перейшов на бік ворога і катував українських громадян

 
Служба безпеки зібрала доказову базу на колишнього слідчого органів МВС України, який приєднався до терористичної організації «днр» і катував українських полонених військовослужбовців та правоохоронців Сил оборони.
Мова про 36-річного уродженця Донецька. У 2016 році він добровільно приєднався до терористичної організації «днр» та отримав посаду слідчого у незаконному «міністерстві внутрішніх справ». За свою підривну діяльність фігурант отримував підвищення по службі, звання й нагороди від терористів.
Після повномасштабного вторгнення зрадник вступив до бойового підрозділу «мвс днр» і брав активну участь у так званій «спеціальній воєнній операції по звільненню території Донбасу».
Він незаконно затримував та допитував полонених військовослужбовців і правоохоронців сил оборони України, а також залякував місцеве населення щойно окупованої території Донеччини. За такі «старання» окупанти нагородили фігуранта фейковою «медаллю», званням «підполковника поліції» і посадою старшого слідчого у рашистському «правоохоронному» органі.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:
◾ ч. 1 і 2 ст. 111 (державна зрада);
◾ ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь у збройному формуванні держави-агресора);
◾ ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації)
Оскільки зрадник перебуває на тимчасово окупованій території, співробітники СБУ вживають комплексних заходів для його затримання і притягнення до відповідальності.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
 

peredplata

Залишити відповідь