Земельні оборудки на Глибоччині

Прокуратура Чернівецької області здійснює систематичну роботу, спрямовану на дотримання земельного законодавства органами влади та місцевого самоврядування. Варто зазначити, що під час перевірок виявляються факти численних порушень.

За інформацією прес-служби прокуратури Чернівецької області, прокуратура Глибоцького району розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України стосовно службових осіб Тереблеченської сільської ради, Глибоцької райдержадміністрації та КСП «Прикордонник».

Вказані службовці під час розпаювання земель КСП «Прикордонник» всупереч чинному законодавству видали 20 жителям району сертифікати на право на земельні частки (паї) та подальше оформлення права власності на них. Внаслідок таких дій із державної власності у приватну незаконно передано земельних ділянок загальною площею понад 25 га вартістю майже 132 тис. грн.

Нагадаємо, що в січні 2014 року прокуратура Глибоцького району вже розпочала кримінальне провадження за фактом розпаювання земель цього ж КСП «Прикордонник», під час якого службові особи незаконно видали сертифікати на право на земельну частку 7 громадянам, які вже були на той час померлими.

В обох кримінальних провадженнях триває досудове розслідування.

peredplata