На Буковині для допомоги кримським біженцям створено робочу групу

Як інформує управління Державної міграційної служби України у Чернівецькій області, голова Державної міграційної служби України Сергій Радутний підписав роз’яснення територіальним органам ДМС стосовно можливості обслуговування з паспортних питань громадян, які зареєстровані в АР Крим та місті Севастополь, за місцем звернення на всій території України.

Зокрема, йдеться про відновлення втраченого паспорта громадянина України, вклеювання до нього фотографій по досягненню 25- та 45-річного віку, заміну паспорта у зв’язку зі зміною прізвища та з інших причин. Таким чином, зазначені категорії осіб зможуть отримати паспортні послуги у найближчому підрозділі ДМС України за місцем прибуття.

Спрощення стосується лише громадян, зареєстрованих на Кримському півострові. Громадяни інших регіонів України можуть отримати зазначені послуги виключно за місцем проживання.

Також, для допомоги біженцям з Криму у міграційній службі Буковини створена робоча група. З питань, що належать до компетенції Державної міграційної служби, можна звертатися за тел. (0372) 59-17-07, 59-17-03, 59-16-79.

peredplata