Керівництво міліції Буковини звинувачують у поборах

Керівництво міліції Буковини звинувачують у поборахКандидатури на відповідальні посади в УВС Буковини подаються без конкурсу, а деякі призначаються згори без врахування громадської думки. Про це на прес-конференції заявив колишній генерал-майор міліції та СБУ Василь Василов.

Приміром, це стосується призначення начальником ДАІ львів’янина Володимира Семенину, який дискредитував себе не лише у Львові, а й Тернополі. Ветерани ДАІ виступили проти цієї кандидатури, однак Семенина різними способами продовжує “обробляти” громадських активістів з тією метою, аби вони змінили свою позицію.

– “Кришують” його призначення як генерали, так і бандити. Приміром, один з керівників УБОЗу ратував за те, аби наш активіст підтримав кандидатуру Семенини взамін на посаду в ДАІ, – сказав В.Василов. – Є інформація про те, що нинішній керівник УВС області представлений до присвоєння звання генерала. За які заслуги? Правоохоронні органи займаються незаконними діями. Так, міліція збирала метал нібито для бронювання автомобіля для потреб АТО, а СБУ трясла підприємців, аби ті здавали кошти буцімто для придбання снайперської гвинтівки за майже 150 тисяч гривень. Скільки зібрали, невідомо.

У прес-конференції взяди участь представники громадськості. Вони заявили, що міліція займається поборами, приміром, відповідні підрозділи зобов’язують певних ділків щомісяця здавати такі суми: ДАІ – 60 тисяч доларів США, валютники – 25 тисяч “зелених”, лісова галузь – 40 тисяч, ігровий бізнес – 100 тисяч гривень, контрабандисти спиртом та сигаретами – 160 тисяч євро. Цього б не було, якби керівник УВС краю мав надійну команду борців з тіньовою економікою.

За словами ініціаторів прес-конференції, факти незаконних дій міліції, прокуратури, СБУ, будуть узагальнені і передані МВС, СБУ, уряду та Президенту України. А їх чимало. Наприклад, дехто з громадських активістів твердив, що керівник УВС краю будує базу відпочинку на Буковелі, що ліс продають за кордон під виглядом дров, що у Драчинцях Кіцманського району вирубали 200-літні дуби, продавши їх туркам по 6 тисяч євро за кубометр, тоді як їх ціна в Туреччині – 26 тисяч євро. Одне слово, фактів чимало.

– Це лише слова, а реальних доказів немає, – висловив свою думку Георгій Пишний, голова громадської ради при УВС області. – Але ми реагуватимемо на кожне звинувачення з боку представників громадськості, адже це очі і вуха народу.

Джерело

peredplata