Прокуратура Буковини виявила порушення у виконанні договору на проведення руслорегулюючих робіт

Прокуратура  Буковини виявила порушення у виконанні договору на проведення руслорегулюючих робітПрокуратура Кіцманського району перевірила діяльність одного із господарських товариств щодо дотримання вимог Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища» та Кодексу України про надра.

Виявлено, що господарське товариство не виконує умови договору підряду на проведення руслорегулюючих робіт на річці Прут та заборгувало державі в особі Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів 26 тис. грн.
Прокуратура внесла подання керівнику підприємства щодо вжиття заходів до усунення порушень вимог законодавства та щодо погашення заборгованості за видалену гравійно-піщану сировину у сумі 26 тис. грн.
Також, виявлено, що Дністровсько-Прутське басейнове управління водних ресурсів допустило до виконання робіт, які становлять підвищену екологічну небезпеку та уклало договір на їх проведення із суб’єктом господарювання з порушенням вимог Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища» та «Про екологічну експертизу» та Водного кодексу України. За даними фактах триває перевірка.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata