Кацуба в 2015 році влаштував весілля за €1,8 млн євро, тільки на рушники пішло €40 тис., – Матіос

Кацуба в 2015 році влаштував весілля за €1,8 млн євро, тільки на рушники пішло €40 тис., - МатіосВійськова прокуратура вивчила листування екс-голови \”Нафтогазу\”.

Колишній голова НАК \”Нафтогаз\” Олександр Кацуба в 2015 році влаштував весілля у Франції майже за 1,8 млн євро.

При цьому Матіос упевнений, що участь Кацуби в організованому Януковичем угрупованні обумовлена лише його тягою до розкішного життя, особливого впливу і заступництва він не мав.

\”У цієї злочинної організації ні Сухомлин (один з авторів схем Курченка, – ред.), ні тим паче Кацуба, не були вхожі до Януковича. Це \”фунти\” (на жаргоні так називають директорів \”фірм-смітників\”, – ред.). Їхня діяльність обумовлена тим, що один прагнув зберегти свій тютюновий бізнес (Сухомлин, – ред.), інший – мати можливість влаштувати весілля у Франції за 1,768 млн євро (Кацуба, – ред.) і купувати дружині щодня по 2-3 кольє \”Картьє\” вартістю 100 тисяч євро. Про це йдеться в матеріалах листування, які були вилучені під час затримання Кацуби-молодшого Куликом. Він прилетів в Україну на два дні. Маючи такі гроші, вирішив відвідати концерт Вакарчука – показати себе тусовці. При затриманні мобільний телефон вилучили. А цей \”цар життя\” нічого розумнішого не придумав, як залишити все листування в своїх месенджерах за останні 3 роки\”, – розповів Матіос.

Крім того, військовий прокурор відкрив подробиці витрат на весілля:

\”Тільки по весіллі у Франції спливла наступна інформація щодо витрат (на гонорари, – ред): Лепс – 120 тис. євро, \”95 квартал\” – 73 тис. євро, Віра Брежнєва – 25 тис. євро. Найбільше мені сподобалися іменні рушники для гостей за 40 тис. євро. Дуже правильне придбання під час війни, в 2015 році\”, – зазначив прокурор.

За його словами, вся ця інформація є доказами у справі, і суд врахував її при визначенні застави.

Також Матіос зазначив, що стосовно Володимира Зеленського буде передано запит у Фіскальну службу для перевірки факту сплати податків:

\”Ми надішлемо запит, нехай пан Насіров цим займається, у нього достатньо фахових працівників. Але походження цих коштів (Кацуби, – ред.), їх використання викликає серйозні питання\”, – резюмував військовий прокурор.

peredplata