Поспішайте, панове, поки \”Бориспіль\” відкритий: Шабунін пропонує кидати за грати власників \”золотих\” декларацій (відео)

Поспішайте, панове, поки "Бориспіль" відкритий: Шабунін пропонує кидати за грати власників "золотих" декларацій (відео)Голова правління Центру протидії корупції заявив, що політичним елітам \”вдалось здивувати\” своїми деклараціями не лише антикорупційних експертів та журналістів-розслідувачів.

Інформація, подана в електронних деклараціях деяких українських чиновників, вже дає підстави для того, щоб розпочати кримінальні провадження. Про це в ефірі Громадського розказав голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, інформують Патріоти України.

\”Я наголошую – кримінальні провадження будуть. Бо я вже бачу декларації лідерів фракцій, які для мене є дуже дивні. Тут вся надія на Антикорупційне бюро\”, – сказав він.

За його словами, політичним елітам \”вдалось здивувати\” своїми деклараціями не тільки антикорупційних експертів та журналістів-розслідувачів.

\”Навіть ми здивувались, по-перше, обсягам, а по-друге, такою неадекватністю шляхів витрачання, особливо в період війни в Україні\”, – додав Шабунін.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявили, що ті, хто \”пожартували\” під час заповнення електронної декларації, повинні внести правки протягом 7 днів або будуть притягнуті до відповідальності.

Якщо внесені недостовірні відомості не будуть уточнені у встановлений термін, то щодо декларантів настає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 850-1,7 тис. грн.

peredplata