Каськів каже, що заплатив державі збитки і піде до суду

Каськів каже, що заплатив державі збитки і піде до судуЕкстрадований з Панами екс-голова Держкомінвестпроекту Владислав Каськів заявляє, що сам просив Панаму відпустити його в Україну, а тепер захищатиме свої інтереси в суді.

-У зв’язку з резонансом – повідомляю,- пише Каськів у ФБ. – Хочу підтвердити повідомлення Генерального Прокурора Юрія Луценка. Я дійсно добровільно повернувся в Україну.
Моя позиція проста – буду доводити свою правоту у суді.
Ще 18 вересня я звернувся до Республіки Панама з проханням надати згоду добровільно приїхати в Україну.
27 жовтня Верховний Суд Панами задовільнив моє прохання, зафіксувавши невідкличні міжнародні гарантії України не висувати додаткових звинувачень.
Для того, щоб припинити спекуляції щодо збитків державі вирішив їх відшкодувати не залежно від кінцевого рішення суду. З цих же причин вирішив самостійно оплатити переліт.
Сьогодні я повернувся в Україну.
Наголошую, що моє повернення відбулося у повній відповідності до передбачених міжнародним законодавством і законами України процедур, враховуючи його добровільний характер.

Печерський районний суд Києва за клопотанням Генеральної прокуратури обрав екстрадованому з Панами екс-голові Держкомінвестпроекту Владиславу Каськіву запобіжний захід у вигляді арешту із можливістю внесення застави.
Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.
Зазначається, що в ході розгляду питання захист Каськіва надав суду довідку про повне відшкодування останнім завданих державі збитків (7,5 мільйонів гривень -ред).
Врахувавши цей факт, а також наявність п’ятьох неповнолітніх дітей, Печерський районний суд ухвалив рішення \”застосувати щодо підозрюваного Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у межах 2-місячного терміну досудового розслідування. Обрати підозрюваному Каськіву альтернативний захід у вигляді застави (160 тисяч -ред.)\”.
Сарган також зазначає, що суд також зобов’язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також з’являтися за першою вимогою до слідчого та повідомляти про своє місцеперебування.
У коментарі телеканалу \”112 Україна\” Сарган пояснила, що Каськіва відпустили в залі суду. Тепер у нього є 5 днів для внесення застави.
Речниця ГПУ також зазначила, що у разі невнесення застави Каськіва повторно арештують, однак слідство не бачить таких ризиків у світлі останніх подій.
За словами Сарган, стосовно Каськіва було пройдено повну процедуру екстрадиції. Однак з Панами в Україну підозрюваний летів за власний кошт.
Досудове слідство триває.
1 листопада стало відомо про екстрадицію з Панами екс-голови Держкомінвестпроекту Владислава Каськіва.

peredplata