Новий карантин в Україні: які обмеження почнуть діяти завтра у Чернівцях

В Україні завтра, 19 грудня почнуть діяти нові карантинні обмеження у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19.

Відповідне рішення раніше ухвалив Кабінет міністрів України, пише molbuk.ua

 

Які нові обмеження діятимуть у Чернівцях від завтра

У навчальних закладах і дитсадках забороняється проведення вистав, свят, концертів та інших масових заходів за участю більше ніж одного класу або групи та у присутності відвідувачів.

Святкові заходи, банкети, майстер-класи та будь-які публічні події заборонено проводити в розважальних закладах та у закладах громадського харчування.

Кількість відвідувачів на виставках, у музеях та галереях буде обмежена з розрахунку одна людина на 10 квадратних метрів площі.

Робота закладів громадського харчування буде дозволена з 7:00 до 23:00 (продовжена на одну годину — ред.). При цьому всі розрахункові операції повинні бути проведені до 22:00. У новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня кафе та ресторанам дозволено працювати до першої години ночі.

Кількість учасників релігійних заходів у приміщеннях обмежена з розрахунку одна людина на п’ять квадратних метрів площі. Під час проведення релігійних заходів на відкритому повітрі необхідно буде дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра.

Новий карантин в Україні: які обмеження почнуть діяти завтра у Чернівцях

Обмеження, які продовжать діяти

У громадському транспорті та інших громадських місцях заборонено перебувати без маски.

Заборонено перебувати на вулиці без документів, які посвідчують особу.

Залишається в силі заборона на самовільне залишення місця ізоляції або обсервації.

Все ще заборонене проведення масових заходів за участю понад 20 осіб і без дотримання соціальної дистанції в 1,5 метра. Це стосується культурних заходів, в тому числі концертів, спортивних, соціальних, рекламних та інших заходів. Як виняток з більшою кількістю учасників дозволяється проводити офіційні та професійні спортивні заходи без глядачів, іспити для нотаріату та заходи, необхідні для функціонування органів влади.

Кінотеатрам та установам культури можна працювати лише за умови, що в кожному залі буде зайнято не більше половини місць.

У пасажирському транспорті заборонено перевозити більшу кількість пасажирів, ніж кількість місць для сидіння. Винятком є метро.

Заборонені дискотеки, нічні клуби і робота закладів громадського харчування з організацією дозвілля.

У закладах громадського харчування, в яких відстань між столами менше двох метрів, заборонено розміщувати за одним столом більше чотирьох повнолітніх людей.

Заборонена робота всіх суб’єктів господарювання, співробітники яких не забезпечені масками, клієнти яких не мають правильно одягнутих засобів індивідуального захисту і тих, на підлозі яких не нанесене маркування про дистанцію в 1,5 метра між клієнтами.

Більшості іноземців заборонено перетинати кордон без страхового полісу.

Заборонена діяльність установ і підприємств, які займаються розміщенням людей, крім готелів, реабілітаційних центрів для людей з інвалідністю та санаторно-курортних установ.

Заборонено відвідувати навчальні заклади групами більше, ніж по 20 осіб. Виняток становлять установи дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

Заборонено відвідувати навчальні заклади, в яких більше половини учнів і персоналу перебувають на самоізоляції.

Заборонена планова госпіталізація. Виняток становлять паліативна допомога, допомога породіллі, лікування онкохворих, високоспеціалізована (третинна) медична допомога та інша невідкладна медична допомога.

Кількість відвідувачів спортивних залів і фітнес-центрів обмежена з розрахунку одна людина на 20 квадратних метрів площі приміщення.

Заборонено відвідувати пункти і місця тимчасового утримання осіб, пункти тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства та пункти розміщення біженців.

Іноземцям заборонено перетинати без страхового полісу КПВВ на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями Донбасу та на адмінкордоні з окупованим Кримом.

Стороннім особам заборонено відвідувати установи соцзахисту для окремих категорій громадян — людей похилого віку, ветеранів війни, осіб з інвалідністю, психічними порушеннями та інших.

peredplata