Викрили нелегальних \”валютників\”, які заробляли по 3-5 млн грн за день

Викрили нелегальних "валютників", які заробляли по 3-5 млн грн за день
В Івано-Франківській області співробітники податкової поліції Державної фіскальної служби викрили схему нелегального обміну валют, добовий обіг якого оцінюється в 3-5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Було встановлено, що місцевий житель ухилявся від сплати понад 3,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) в результаті здійснення незаконних валютообмінних операцій.

А під час розслідування стало відомо, що чоловік створив і контролював нелегальну мережу обмінних пунктів.

\”Вказані \”обмінники\” не були створені як юридична або фізична особа-підприємець, не були зареєстровані в податкових органах та в Нацкомфінпослуг як фінансова установа та не отримували генеральної ліцензії НБУ на здійснення небанківськими фінансовими установами валютних операцій\”, – йдеться у повідомленні.

Добовий обіг такої схеми становив 3-5 млн грн. За інформацією правоохоронців, було задіяно одну з регіональних банківських установ, через касу якої \”валютникам\” видавалася неврахована готівка.

Також зловмисники за допомогою \”кур\’єрів\” щодня перевозили через кордон України до Польщі готівку без обов\’язкового письмового декларування, де обмінювали її на долари США і євро та ввозили назад до України. Тобто, через кордон щодня перевозилися 2-3 млн грн.

Правоохоронцями було вилучено 304,5 тис. доларів США, 6,1 тис. євро, 9,8 тис. фунтів стерлінгів, 441,7 тис. польських злотих (всього в еквіваленті 11,7 млн грн) і майже 4 млн грн, банківські виписки, чорнові записи, комп\’ютерну техніку та електронні носії інформації.

Наразі тривають слідчі дії.

peredplata