У поїзді «Київ-Рахів» на жінку впала полиця з пасажиркою – потерпіла дістала важкі травми

В УЗ кажуть, що поличка була справною, а інцидент міг статись «через необережність пасажира».

В поїзді «Київ-Пас.-Рахів» жінка дістала важкі травми через падіння на неї верхньої полиці з пасажиркою. Постраждалу прооперували.

Про це у Facebook розповіла донька потерпілої Світлана Полякова. За її словами, інцидент стався 22 грудня,

у поїзді 357К. «22.12.2018 р. в поїзді 357К Київ-Пас. — Рахів стався нещасний випадок з моєю мамою Поляковою Надією Василівною,1960 р.н., якій вночі коли вона відпочивала впала друга полка в вагоні, з жінкою яка теж відпочивала.

Маму терміново доставили в Тернопільську обласну лікарню, зробили МРТ, та попередньо прооперували (роздріблені пах та таз на шматки)», – вказала вона. Дівчина, при тому, не знає, скільки ще операцій знадобиться її матері.

«23.12.2018 р. ми зателефонували зі скаргами в Страхову компанію “Арсенал” та в «Укрзалізниця». Моя мама прямувала ще з 17 людьми з м. Миргорода, Полтавької обл. в Карпати на відпочинок. Ці люди всі її знайомі, оскільки вони кожен рік їздять майже цим складом. Вони зі своєї сторони також зателефонували в «Укрзалізницю» та в Страхову компанію “Арсенал”.

Що буде далі з компенсацією нам невідомо», – зазначила вона. За словами Полякової, у страховій компанії відповіли, що інциденту присвоєно номер скарги, та порадили дзвонити в Київ у середу.

«Я, мій брат, сестра, тітка та всі рідні у відчаї, в голові до сих пір не вкладається як таке може трапитись. В мене багато запитань….

А якщо б це була дитина????

Чому невідремонтовані вагони пускають в дію, на шлях перевозити дорослих та дітей і ще й на цьому заробляють ???? Коли останній раз відбувалася перевірка цього «старого зломка»???

Чи перевіряють безпосередньо сам начальник поїзда та провідник всі спальні полички в вагонах на придатність для відпочивання???», – задається питаннями дівчина.

Заступник директора департаменту пасажирських перевезень «Укрзалізниці» Олександр Красноштан відповів на допис дівчини у коментарях.

За його словами, полиця начебто була справною, а інцидент міг статись «через необережність пасажира». «Після інциденту полиця буда комісійно перевірена – вона була і залишається у справному стані. Така подія могла статись через необережність пасажира, що перебував на полиці (такі випадки дуже рідко, але трапляються).

Встановлено, що зі свого боку поіздна бригада діяла вірно, всі документи оформила правильно», – наголосив він.

Водночас, він запропонував дівчині відправити свої контактні дані для контакту з приводу ситуації.

Заява посадовця спровокувала різку хвилю критики з боки користувачів соцмережі. В подальшому Полякова розповіла, що акт, складений співробітниками УЗ, містить неправдиву інформацію, а обірвана поличка швидко «зникла з вагону».

«Спілкувалася я щойно з мамою, вона перечитала акт підписаний начальником поїзда, та провідником що все було гаразд, що впала на маму тільки пасажирка. В мене питання до Укрзалізниці а де хутко ділася обірвана поличка????

Ви що думаєте що люди нічого не бачили???

Що не напишуть колективну скаргу з усім як насправді було????

Яких Ви людей берете на керівні посади начальника поїзда який неадекватно кричав и борзєл на пасажирів які заплатили за свій безопасний проїзд?????

” Дорога Укрзалізниця” я Вам гарантую, що всі ці люди які підписали цей невірний брехливий акт, залишаться без посад, і своїх премій тим паче», – завила донька постраждалої, пообіцявши, що надасть інциденту максимального розголосу.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/incidents/10388943-u-pojizdi-kijiv-rahiv-na-zhinku-vpala-policya-z-pasazhirkoyu-poterpila-distala-vazhki-travmi.html

peredplata