На Буковині підприємство звільнило учасника АТО та відмовилося виплатити йому зарплату

Чоловікові вдалося відсудити у екс-роботодавця 70 тисяч гривень за допомогою фахівців системи безоплатної правової допомоги

Виплатити майже 70 тисяч гривень учаснику АТО зобов’язав Шевченківський районний суд міста Чернівців роботодавця. Чоловік звернувся до фахівців системи безоплатної правової допомоги, бо одне з акціонерних товариств Буковини після його звільнення відмовилось виплатити зарплату.

Адвокат Валентин Паланійчук довів, що відповідач був зобов’язаний виплачувати позивачу середню заробітну плату у період проходження ним військової служби. Зокрема він посилався на те, що в період з 03.08.2015 року по 26.10.2016 року позивач безпосередньо проходив військову службу в зоні проведення антитерористичної операції. Зауважив, що був звільнений з посади за згодою сторін вже після демобілізації. Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення проведення мобілізації» за громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності.

За результатом розгляду справи Шевченківський районний суд міста Чернівці вирішив: позовну заяву учасника АТО до відповідача задовольнити. Стягнути із даного акціонерного товариства на користь буковинця суму невиплаченої заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні в розмірі понад 66 тисяч гривень. Окрім того, стягнути із роботодавця на користь  учасника АТО моральну шкоду у розмірі 3 тисячі гривень. Керівництву акціонерного товариства, яке відмовлялось виплатити заробітну платню, доведеться сплатити ще й судовий збір в розмірі 704, 80 гривень.

Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел.: (0 372) 51-36-12.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103 (дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово).

 

 

 

peredplata