Схоже, новоселицький вокзал готують до остаточної декомунізації і деокупації. Шляхом руйнації.

Дошку, колись присвячену Джону Ріду, який кудись їхав з цього вокзалу, обласна рада вирішила зняти, бо хоч амерікос, але комуняка. Кажуть – зберігається на складі залізниці. Щодо іншого, оскільки будували його окупанти, – най валиться.
Як відомо, гілка Чернівці-Новоселиця, прокладена У 1884 році, в 1892 році відкрилося сполучення Новоселиця-Окниця-Жмеринка. Залізнична станція введена в експлуатацію в 1893 році, коли буковинські залізниці з’єдналися з південно-західними російськими. В1905 році був побудований вокзал, наступного року змогли б відсвяткувати 115-річчя. Якщо не розсиплеться..
До речі, серед окупантів тут побували Василь Чапаєв, тоді ще без Ганьки, бо до революції, бував тут Булгаков, Єсенін і багато інших історичних і не дуже особистостей.
Тепер схоже єдиній історичній споруді міста настає гаплик. Укрзалізниця, листування з якою триває роки, присилала навіть комісію Сказали – нам бані.
У 2016 році, коли нєкто Омелян і Бурбак ходили Маршиненцьким мостом і обіцяли що у 2018 році міст відкриють, я питав про вокзал. “Канєшна відремонтуємо”, – сказали Бурбак і Омелян і щасливо відбули. Бо верзати хотіли і на вокзал і на історію Новоселиці.

Андрій Романцов

peredplata