Митрополит Мелетій проти газети “Час”: в суді провели перше слухання

11 квітня Першотравневий суд Чернівців розпочав розгляд справи щодо захисту честі, гідності та ділової репутації митрополита колишньої УПЦ МП, який звунуватив редакцію газети у брехні.

Про це довідався кореспондент molbuk.ua на засіданні суду.

Валентин Єгоренко (митрополит Мелетій) подав заяву через матеріал “Бариги в рясах. Як живеться московським попам на Буковині”, що був розміщений на сайті chas.cv.ua. Він заявляє, що інформація в матеріалі є неправдивою і вимагає опублікувати спростування. Також позивач бажає отримати відшкодування у розмірі 3723 гривень із витратами на суд.

Під час засідання сторони судового процесу озвучили вимоги та надали суду докази своєї правоти. Сам Мелетій із редактором газети Петром Кобевком у залі суду були відсутні, їх інтереси відстоювали адвокати.

За словами адвоката позивача, насправді Мелетій володіє лише трьома автівками, а не п’ятьма, про які йдеться у матеріалі. Як доказ, юрист надав довідку про приватну власність Єгоренка.

У відповідь на це захиснк відповідача наголосив, що довідка про приватну власність була отримана за місяць після публікації, а цього часу достатньо, аби змінити документи. Також захисник звернув увагу на те, що позивач є публічною особою, тому інформація про нього є суспільним інтересом.

Почувши позиції сторін конфлікту, суддя Галичанський оголосив перерву для підготовки до судових дебатів. Про наступну дату проведення засідання Першотравневий райсуд оголосить пізніше.

https://molbuk.ua/chernovtsy_news/170585-mytropolyt-meletiy-proty-gazety-chas-v-sudi-provely-pershe-slukhannya.html

peredplata