“Вбив, бо хотіла повернутися додому”: подробиці жахливого вбивства буковинки у Берліні – ексклюзив

25-річна Наталя Михайлюк, яку жорстоко вбили у Берліні, померла від ножового поранення у спину. А цього тижня вона планувала повернутися додому.

Кореспонденту molbuk.ua вдалося зв’язатися з цивільним чоловіком Наталі – Олександром Новаком. Він розповів подробиці жахливого вбивства жінки.

Наталя працювала продавцем у магазині. Але приблизно рік тому захотіла поїхати за кордон на заробітки. Побула там кілька місяців. А коли повернулася, сказала, що не сподобалося і більше не поїде. Вона відкрила свій кабінет – нарощувала вії, вже мала клієнтів. Але якось сказала, що знову поїде на заробітки, щоби віддати борги. 

Як і більшість українок за кордоном, Наталя заробляла тим, що прибирала, розповідає Олександр.

“Працювала і у цього 64-річного чоловіка. Вигулювала у нього собаку, яку він дуже любив. Наталя винаймала квартиру. Але власниця почала вимагати, щоби Наталя сплатила за квартиру на три місяці наперед. Вона відмовилася, бо треба було віддати майже тисячу євро. Тоді цей чоловік запропонував їй жити в одній з кімнат. Наталя за це гуляла із собакою. Прибирала у домі і паралельно ще десь підробляла. Але у чоловіка був дуже поганий характер. Наталя кілька разів на нього скаржилася по телефону. Я просив її їхати додому і Наталя вже планувала це зробити. Мала приїхати минулого тижня. Але німець вкрав у неї паспорт. Тоді я порадив їй піти у поліцію. Вона ходила, також була в українському консульстві. Чекала, що їй мають видати необхідні документи. У понеділок, 22 липня, Наталя мала їхати додому”, – каже molbuk.ua Олександр. 
64-річний власник квартири у Берліні вбив Наталю вночі з неділі, 21 липня, на понеділок, 22 липня. Тіло пролежало у квартирі три дні. Його виявили знайомі Олександра, які мешкають у Німеччині, пише molbuk.ua. 

“У понеділок я зателефонував їй, але не було зв’язку. Думав, що Наталя у дорозі. Але коли через два дні вона так і не вийшла на зв’язок, я забив на сполох. 
Просив своїх друзів піти у квартиру. Коли вони прийшли, достукатися не могли. Тоді викликали поліцію. Двері квартир поліція вибила і тоді всі вже побачили на коридорі закривавлене тіло Наталі. А чоловік весь цей час – три дні сидів у квартирі разом з тілом Наталі. Це вже щось не нормальне. Його одразу заарештували. У середу вночі, 24 липня, я вже знав, що Наталі не стало”, – згадує Олександр.

Олександр впевнений, що німець вбив Наталю через те, що вона хотіла поїхати додому. 

“Це точно, що він не хотів, аби вона їхала додому. Адже Наталя і прибирала, і їсти цому готувала. Іноді за власні кошти навіть продукти купувала. Чоловіку хоч і 64-роки, але він хворий, погано ходив. Але вбив її підло – ножем у спину. Наталя ще змогла з кімнати вийти на коридор квартири, напевно, шукаючи допомоги, але далі не дійшла. Якби удар не був у спину, Наталя могла би дати відсіч. А так вона просто не бачила”, – каже чоловік.

64-річний німець наразі перебуває у в’язниці.
“Поліція одразу затримала чоловіка. Він зараз каже, що нічого не пам’ятає, з ним працюють психологи. А у Наталі залишилася 9-річна донька. 
Я дуже сподіваюся, що цей німець буде покараний. До справи вже підключилося українське консульство. А я пообіцяв батькам Наталі, що привезу її додому, щоби її тут поховати”, – каже сумно Олександр.

Нагадаємо, що в інтернеті оголосили збір коштів для Наталі Михайлюк, яку жорстоко вбили у Берліні. 

Пізніше стало відомо, що на це необхідно майже дві тисячі євро.

peredplata