“Слуга народу” виключила Скороход і Полякова із фракції

15 листопада фракція “Слуга народу” вирішила виключили народних депутатів Анну Скороход і Антона Полякова.

Джерело: Telegram-канал нардепа “Слуги народу” Олександра Дубінського, поінформоване джерело “Української правди”

Дослівно: “Виключили Полякова та Скороход. Проголосували більшістю за НЕ виключення 2 кнопкодавів”.

 

Анна Скороход
 

Деталі: За словами співрозмовника УП, Полякова виключили через порушення домовленості про спільне голосування по ряду чутливих питань.

 

Також на засіданнях фракції він конфліктував з керівництвом, на одному із засідань сварився з главою офісу президента Андрієм Богданом, який дорікав йому в тому, що депутат дозволяє собі пропускати засідання.

Скороход потрапила у Раду після перемоги на окрузі № 93. Суб’єкт висування – “Слуга народу”. Поляков також потрапив у парламент по мажоритарці – виграв вибори на окрузі № 206. 

 

Антон Поляков
 

Що було раніше: 14 листопада народна депутатка від “Слуги народу” Анна Скороход звинуватила владу у затриманні свого чоловіка Олексія Алякіна через її голосування всупереч позиції фракції.

Скороход пов’язує затримання з тим, що вона голосувала проти законопроєкту щодо відкриття ринку землі у першому читанні.

Водночас, голова фракції Давид Арахамія звинуватив Скороход у пропонуванні хабарів. Крім того, Арахамія стверджував, що Скороход у Раді лобіює інтереси “конкретних олігархічних груп”. Він попереджав, що буде ініціювати її виключення з депутатського об’єднання.

Передісторія: 

  • Анна Скороход – член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. 31 жовтня вона розплакалася в сесійній залі нібито через те, що на засіданні їй відмовили в розгляді поправок до закону про ГТС.
  • Поляков – член комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.
Українська правда

peredplata