В Україні запровадять надзвичайний стан: названо дату Рішення можуть ухвалити 24 березня

Верховна Рада може запровадити надзвичайний стан в Україні 24 березня у зв’язку з небезпекою подальшого поширення коронавірусу.

Про це РБК-Україна повідомило джерело у парламенті, передає НАРОДНА ПРАВДА.

За словами співрозмовника агентства, позачергове засідання парламенту можуть скликати у вівторок.

“В понеділок ще ні, а у вівторок, думаю, буде”, – повідомило джерело.

Також джерела серед депутатів фракції “Слуги народу” підтверджують, що на порядку денному позачергового засідання має бути оголошено надзвичайний стан.

“Мені не відомо напевно, але президент говорив на фракції, що так. Якщо буде позачергове засідання, то перед тим має бути рішення РНБО. РНБО звертається до президента з рішенням, президент – указ, ми – постанову”, – пояснило джерело.

У той же час, у керівництві фракції “Слуга народу” повідомили, що ні точна дата засідання, ні порядок денний поки не затверджені.

“Поки що нічого не знаємо про позачергове, на понеділок точно немає, адже депутати в регіонах. На вівторок – це можливо, але ми повинні знати про це за 48 годин”, – повідомило джерело в керівництві фракції.

Зазначимо, що надзвичайний стан передбачає закриття всіх ринків, торгових і розважальних центрів, театрів, кінотеатрів і музеїв. Також при НС забороняється проведення масових заходів, зупиняється робота громадського транспорту, а медичні установи переходять на роботу в режимі підвищеної готовності.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Кабмін готовий до запровадження надзвичайного стану в Україні. Крім того, за даними МОЗ, в умовах надзвичайного стану хворих коронавірусом пацієнтів почнуть розміщувати і у приватних клініках.

Нагадаємо, у п’ятницю, 20 березня український уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях через пандемію коронавірусу.

peredplata