Карантин на Буковині: відсьогодні дозволено працювати СТО і пунктам обміну валют.

Кабінет міністрів України вніс зміни до своєї постанови, якими передбачено, що робота станцій технічного обслуговування, пунктів обміну валюти, а також зоомагазинів на період карантину дозволяється від сьогодні, 26 березня.

Про це учора у прямому ефірі у Facebook повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук, пише molbuk.ua

 

Посадовець нагадав, що раніше він звертався до уряду з проханням дозволити роботу вказаних закладів, а у середу, за словами мера Чернівців, його прохання почули.

“Мої звернення до Кабміну почули. І сьогодні Кабінет міністрів прийняв зміни до постанови, якими чітко визначив, що треба дозволити роботу станціям технічного обслуговування. Сюди підпадають мийки, шиномонтажі і СТО. Вони абсолютно легально можуть працювати”, – сказав міський голова Чернівців.

Разом з тим, Каспрук зауважив, що наразі ще не опублікована кінцева редакція цієї постанови уряду.

“Знаю лише з коментарів урядовців, з новин, що сьогодні було прийнято. Чув про це і прямо з уст президента і прем’єра, тому що в нас була селекторна нарада, де ми всі ці моменти обговорювали”, – повідомив мер Чернівців.

Він також додав, що від сьогодні дозволено роботу пунктів обміну валюти.

“Як тільки з’явиться ця постанова на сайті уряду, це означає, що ви можете завтра відкриватися і працювати, міняти валюту людям, розвантажити банки, в яких сьогодні був ажіотаж”, – сказав посадовець.

Окрім того, мер Чернівців зауважив, що зміни до постанови передбачають, що дозволено роботу зоомагазинів.

“Також дозволена торгівля насінням, а також іншою продукцією, яка потрібна для початку весняно-польових робіт, для садівництва”, – повідомив посадовець.
Раніше Кабмін заборонив діяльність цих закладів на період карантину. Каспрук тоді закликав уряд дозволити відновити їхню роботу.

peredplata