Осачуку не йметься звільнити Сідляра з посади будь-якими засобами: заради цього він готовий ризикувати навіть здоров’ям співробітників обласного архіву.

Судячи зі всього, голові Чернівецької ОДА Сергію Осачуку дуже не йметься звільнити Ігоря Сідляра з посади директора обласного архіву, причому будь-якими засобами: заради цього він готовий ризикувати навіть здоров’ям співробітників обласного архіву.

«Мені стало відомо (в цей час я знаходжусь на лікарняному), що членів профкому обласного державного архіву викликають на 14.00 до будівлі ОДА. Обдзвонюють і викликають, навіть тих хто знаходиться у відпустках. Чого в цей важкий час епідемії коронавірусу збирати людей так терміново і заради чого наражати їх на небезпеку? Невже заради незаконного звільнення директора архіву?», – написав на своїй сторінці у Фейсбук Ігор Сідляр.

Нагадаємо, минулого тижня директор Державного архіву Чернівецької області Ігор Сідляр надіслав розлогого листа на адресу Президента України Володимира Зеленського, де повідомляє про “протиправні, брутальні дії”, які вчиняє голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук персонально щодо нього, як посадовця, з метою незаконного усунення із займаної посади.

Копію цього листа Ігор Сідляр надіслав редакції БукІнфо.

Впродовж останніх п’яти місяців Сергій Осачук, зловживаючи своїм посадовим становищем та владою, чинив неправомірний тиск, з метою усунення Ігоря Сідляра від посади, використовуючи контролюючі та правоохоронні структури. Сідляр зазначає, що незважаючи на це, проведений аудит та перевірки з боку комісії ОДА, а також обласного управління СБУ – жодних порушень у його роботі не виявили. Далі в хід пішли анонімки та прямий тиск як голови ОДА Осачука, так і керівника апарату облдержадміністрації Нежурбіди. Сідляру було сказано, що претензій до його роботи немає, проте на місці директора архіву бачать іншу людину – доктора історичних наук, професора.

Сідляр пише, що 8 квітня 2020 року його знову запросили на зустріч в кабінет до голови ОДА. В присутності 5 працівників структурних підрозділів апарату ОДА, йому надали нову посадову інструкцію директора архіву, затверджену С.Осачуком 08.04.2020р., у яку внесли зміни до кваліфікаційних вимог до посади директора архіву, зокрема: наявність наукового ступеню кандидата наук без вимог до стажу. Таких вимог немає навіть при призначенні на посади членів Уряду.

За словами директора обласного архіву, Осачуку не терпиться відновити “всі корупційні схеми в діяльності архіву”, призначивши туди свою людину.

“Пане Президенте, я себе не можу захистити, а що простій людині робити, яка не знає законів? Як себе захистити від чиновників, які вчиняють протизаконні дії? Ви говорили, що держслужбовець має служити людям, а Осачук С.Д. веде себе зверхньо до людей, в ОДА панує атмосфера страху і невизначеності. Конкурси на посади державних службовців проводяться формально, і відповідно, призначаються некомпетентні люди, особисті знайомі та друзі Осачука С.Д., які не мають відповідного фаху та стажу роботи, – написав Ігор Сідляр.

http://bukinfo.com.ua/show/news?lid=120784&fbclid=IwAR1fEo9KV65uXx_Ary8yJ5Ew9Zdo9a-W__gcyeGzkx1K6IOaTy-WUF5F4bI

peredplata