Які області України не послаблять карантин 10 червня

 

Карантин не можна пом’якшувати через невідповідний показник інцидентності

 

10 червня Україна черговий раз пом’якшує карантин, який ввели через пандемію COVID-19. Незважаючи на це, в деяких областях, а також Києві епідеміологічна ситуація не дозволяє це зробити.

 

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це в ході брифінгу повідомив головний санітарний лікар України, перший заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За словами Ляшка, пом’якшити карантин не можна через невідповідні показники інцидентності:

“Ми маємо сьогодні кілька областей, які не дотягують до показника інцидентності (12 на 100 тис. населення) і перевищують його. Зокрема, це місто Київ, Волинська область, Житомирська область, Закарпатська область, Львівська область, Рівненська область, Чернівецька область. Це ті області, які до сьогоднішнього дня не можуть застосувати черговий етап пом’якшення карантинних заходів”.

 

Нагадаємо, в Броварах зафіксовано спалах коронавірусної інфекції (COVID-19) в одному з дитячих садочків. З цієї причини чиновники можуть закрити всі дошкільні установи і місто на карантин.

Додамо, за даними Центру громадського здоров’я, на ранок 10 червня в Україні 28 381 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. Коронавірусна інфекція стала причиною смерті 833 чоловік, 12 769 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 525 нових випадків COVID-19.

peredplata