Маковецька відсторонила чиновника Чернівецької облради, який поновився на посаді через суд.

У Чернівцях апеляційний суд поновив на посаді колишнього директора комунального підприємства “Дирекція з обслуговування майна спільної власності територіальних громад” Анатолія Федорука, проте в облраді його знову відсторонили від посади.

Про це свідчать документи, які перебувають у розпорядженні кореспондента molbuk.ua

Зокрема, 7 липня Чернівецький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Федорука, а також визнав незаконним розпорядження в.о. голови Чернівецької облради про відсторонення Федорука від здійснення повноважень на посаді.

Маковецька відсторонила чиновника Чернівецької облради, який поновився на посаді через суд

У день ухвалення судом цієї постанови, в.о. голови облради Інга Маковецька підписала розпорядження про відсторонення Анатолія Федорука з посади директора комунального підприємства “Дирекція з обслуговування майна спільної власності територіальних громад”. У документі вказано, що його відсторонено від цієї посади “на час створення та проведення комісійної перевірки комунального підприємства”.

Маковецька відсторонила чиновника Чернівецької облради, який поновився на посаді через суд

Також зазначається, що на час відсторонення Федорука від посади, його обов’язки покладені на головного інженера підприємства Миколу Рогозіна.

Сьогодні, 8 липня Анатолій Федорук звернувся до Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області із заявою про вчинення кримінального правопорушення. На думку Федорука, Інга Маковецька грубо порушила його конституційне право на працю.

Маковецька відсторонила чиновника Чернівецької облради, який поновився на посаді через суд

“В діях Маковецької І.С. вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст.172 КК України”, – вказав у своїй заяві Анатолій Федорук.

peredplata