Двоє жителів Хотинського району шляхом обману отримали субсидію

Кельменецькою місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення удвох кримінальних провадженнях відносно жителів Хотинського району за фактом шахрайського заволодіння коштами, призначеними для виплати субсидій на оплату комунальних послуг. Про це інформує пресслужба прокуратури Чернівецької області.

Так, двоє осіб, з метою отримання субсидії звернулись до Управління праці та соціального захисту населення Хотинської районної державної адміністрації про призначення їм житлової субсидії.

Разом з тим, вказані громадяни, маючи умисел на заволодіння бюджетними коштами, шляхом обману, не повідомили Управління праці та соціальногозахисту населення Хотинської районної державної адміністрації про те, що їх близькі родичі набули право власності на два автомобілі, вартість яких становить понад 50 тис грн.

Внаслідок протиправних дій, даним особам незаконно та необґрунтовано нараховано, а згодом виплачено з державного бюджету субсидії–кошти в сумі 7776 грн та 12173 грн.

У судовому розгляді вказаних кримінальних проваджень, правопорушники добровільно повернули незаконно отриманікошти.

У зв’язку з цим, рішеннями Хотинського районного суду, дані особизвільнені від кримінальної відповідальності у зв’язку з дійовим каяттям, а кримінальні провадження відносно них закриті.

 

peredplata