Антимонопольний комітет України зобов’язав Чернівецьку ОДА припинити бездіяльність

ЧЕРНІВЕЦЬКА ОДА МУСИТЬ ОБРАТИ ПЕРЕВІЗНИКІВ НА КОНКУРСІ.

Південно-Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України зобов’язало Чернівецьку обласну державну адміністрацію ради припинити бездіяльність.

Відділення встановило, що Чернівецька ОДА не провела конкурс на визначення виконавців послуг з перевезення пасажирів приміськими, міжміськими автобусними маршрутами загального користування на території Чернівецької області.

«У встановлений законодавством термін Чернівецька обласна державна адміністрація не провела конкурсний відбір з визначення виконавців послуг з перевезення пасажирів на понад 100 маршрутів. При цьому термін дії договорів за маршрутами сплинув ще у 2014-2019 роках. А згідно з чинним законодавством організатор перевезень зобов’язаний провести конкурс не пізніше ніж за 45 календарних днів до дня закінчення строку дії договору, укладеного з попереднім переможцем конкурсу, – зауважив голова Відділення Олег Федорчук. – Зазначене призвело до того, що перевізники працювали на даних маршрутах з порушенням законодавства про автомобільний транспорт, зокрема, без договору з органом влади або з тимчасовим договором».

Про вжиті заходи адміністрація має проінформувати Відділення у двомісячний строк.

 

ПРЕССЛУЖБА ПІВДЕННО-ЗІХІДНОГО МІЖОБЛАСНОГО ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ.

peredplata