Прокуратура Чернівців домоглась суворішого покарання для хулігана

Чернівецький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора на вирок Першотравневого районного суду м. Чернівці щодо невідповідності призначеного покарання буковинцю за незаконне зберігання боєприпасів та хуліганство (ч.1 ст.263 КК України та ч.4 ст. 296 КК України).

За результатами судового розгляду встановлено, що у липні 2020 року 26-річний чернівчанин, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на території металобази, що в Чернівцях, з хуліганських мотивів травмував 55-річного буковинця, у тому числі застосовуючи предмет, схожий на пістолет. Хуліган здійснив три постріли, влучивши один раз у потерпілого, від чого останній одержав тілесні ушкодження.

Також за місцем проживання правопорушника правоохоронці виявили 20 патронів.

Вироком Першотравневого районного суду м. Чернівці його засуджено до 3 років 1 місяця позбавлення волі. Однак, незважаючи на те, що підсудний неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, на підставі ст. ст. 75, 76 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном на один рік.

Прокуратура категорично не погодилась з вказаним рішенням та оскаржила його в апеляційному порядку.

Апеляційний суд підтримав доводи прокурора та засудив чоловіка до реального позбавлення волі терміном на 3 роки 6 місяців.

peredplata