Андрій Єрмак, як генератор інституційної кризи в Україні.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Те, що Андрій Єрмак витіснив президента України Володимира Зеленського зі сфери його повноважень – це очевидний факт. У цьому я остаточно переконався під час офіційного візиту президента України до Катару.
Ні, я не буду розмінюватись на оцінки цього візиту на кшталт вчителя середніх класів сільської школи Романа Безсмертного. Ще один “знавець” дипломатичних протоколів і “тонкощей” Близького Сходу. Ну, “засвітив” Єрмак і його помічник підошвами під час зустрічі з еміром Катару… і що? Ось на фото ми бачимо і підошви президента Франції Емануеля Макрона, прем’єр-міністра Португалії Антоніу Кошти і багатьох інших… Це все дурниці. А от насправді, що ріже око і бентежить свідомість, як і торік, під час візиту Зеленського до Оману – у делегації до Катар не було жодного українського дипломата. Ось це є всупереч усіх дипломатичних і міждержавних протоколів і правил.
У мене запитання: Чому у складi делегації не були запрошені: Міністр МЗС України, наші посли в країнах Близького Сходу? Чому?
Чому перекладачі й асистенти під час офіційних зустрічей президента України у Катарі були дипломати Російської Федерації?
І на завершення.
Валерій Пекар:
– Санкції замість судових процесів і вироків.
– Інвестняні замість прозорих правил гри.
– Спеціальні фонди замість бюджетних політик.
– Офіс президента замість парламентської підзвітності уряду.
– Міжнародні візити й переговори без участі дипломатів.
– Друзі друзів замість незалежних членів наглядових рад.
– Антиконституційні укази для вирішення конституційної кризи.
Так виглядає найбільша криза України – не епідемічна, не економічна, не безпекова, не конституційна. Найбільша криза України – інституційна криза, яка робить неможливим розв’язання всіх інших криз. Занепад державних інституцій в ситуації, коли вони і так слабкі й крихкі, а навколо купа викликів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata