Як буковинцям переоформити субсидію

 
Із травня 2021 року відбулися зміни у Програмі житлових субсидій. Для оформлення цього виду допомоги на наступний період буковинці мають подати оновлену заяву ( .doc , 69.63 Кб ) та декларацію ( .doc , 110.08 Кб ). Про це інформує Департамент соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації

Відповідні документи вже затверджено Міністерством соціальної політики (наказ Мінсоцполітики від 07.05.2021 № 242) та зареєстровані у Мін’юсті.

Аби уникнути черг, на підставі документів, поданих протягом усіх 5 місяців неопалювального періоду, тобто, у травні – вересні 2021 року, житлова субсидія всім домогосподарствам буде призначена з травня 2021 року.

Звернутися за оформленням субсидії можна одним із таких способів:

  • через уповноважених осіб територіальних громад (у тому числі старостати) та ЦНАПи;
  • заповнені бланки можна надіслати поштою на адресу органу соціального захисту населення;
  • через електронний сервіс, який розміщено на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики https://www.msp.gov.ua

 Бланки Заяви та Декларації можна роздрукувати з офіційного веб-сайту Мінсоцполітики https://www.msp.gov.ua/news/16214.html

Щодо призначення субсидії на підставі рішень комісій, утворених органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування, то, з урахуванням внесених змін, понад 98% випадків, що раніше розглядали комісії, відтепер будуть призначати органи соціального захисту самостійно, на підставі наданих громадянами документів.

При цьому строк розгляду документів у таких випадках скорочується в тричі – з 30 до 10 днів.

peredplata