На Буковині нетверезий водій намагався підкупити поліцейських – правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Житель Дністровського району намагався уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та запропонував співробітникам поліції неправомірну вигоду. Відповідно до чинного законодавства, за такі дії передбачена відповідальність – від 17 тисяч гривень штрафу до 4 років позбавлення волі.

Інцидент стався в ніч на 31 травня у селі Рукшин. Під час патрулювання території обслуговування співробітники відділення поліції № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції помітили автомобіль «Mitsubishi Lancer», водій якого міг перебувати у стані сп’яніння.

Екіпаж сектору реагування патрульної поліції зупинив підозрілий транспортний засіб і запропонував кермувальнику пройти перевірку на стан сп’яніння. Водій – 28-річний місцевий житель – відмовився від перевірки та запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду. Порушник проігнорував застереження поліцейських щодо неправомірності таких дії і поклав гроші в салон службового автомобіля.

Для документування кримінального правопорушення співробітники поліції викликали на місце події слідчо-оперативну групу. Слідчі поліції внесли відомості про виявлене порушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Правоохоронці вилучили зі службового авто гроші та проводять наразі досудове розслідування.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata