Буковинців закликають повідомляти в поліцію про випадки продажу документів про щеплення від COVID-19

Зі зростанням захворюваності на COVID-19 усе частіше з’являються повідомлення про купівлю підроблених міжнародних свідоцтв про вакцинацію, а також довідок про протипоказання до щеплення.

Крім того, що підробка документів є злочином та карається законом, наявність людей із фальшивими документами становить загрозу для здоров’я та життя інших.

Якщо людину з підробним свідоцтвом депортували з-за кордону, це прикро, але не смертельно. А от якщо така людина, користуючись довідкою, заразила коронавірусною хворобою стареньку чи старенького, вагітну жінку чи онкохворого, наслідки її дій можуть бути вкрай важкі.

Зараз готується законодавчий акт про посилення відповідальності за підробку медичних документів.

Наразі Міністерство охорони здоров’я разом з Національною поліцією України, Службою безпеки України працюють над виявленням випадків підроблення документів про вакцинацію, усі вони ретельно розслідуються.

МОЗ звертається до всіх громадян: якщо вам відомі випадки продажу підробних документів про вакцинацію, повідомляйте про них в поліцію.

Власна безпека та безпека людей навколо — це відповідальність кожного з нас. А вакцинація — найефективніший спосіб захиститися від важкого перебігу коронавірусної хвороби та смерті від неї.

peredplata