У Чернівцях “антивакцинатори” пікетували ОДА, а в Києві одна з пікетувальниць зізналася про гроші з Росії.

 

У Чернівцях під приміщенням обласної державної адміністрації понад 100 людей зібралися на пікет проти вакцинації від коронавірусу.

Як повідомив кореспондент УНІАН, учасники акції вимагали від місцевої влади не порушувати права людей та трудове законодавство через недопуск до роботи без ковід-сертифікатів.

Фото: Суспільне. Буковина

Пікетувальники вимагали також, щоб до них вийшли представники ОДА. На зустріч з учасниками акції вийшов голова адміністрації Сергій Осачук, який закликав людей вакцинуватися проти COVID-19.

Натомість присутні учасники пікету висловили обурення через заяву Осачука, вигукуючи йому “Ганьба”. У своїх виступах протестувальники робили заяви про “літаки, які розпилюють COVID-19”, “чіпування” та “наступ на християнство”.

Фото: Суспільне. Буковина

Також сьогодні, 3 листопада, біля Верховної Ради також зібралися противники вакцинації від коронавірусу. Люди стояли з плакатами із написами: «Скажи ні обов’язковій вакцинації», «Скажи ні Covid-паспортам», «Скажи ні Covid-фашизму» та ін.

Протестувальники вимагали не примушувати робити вакцини, припинити карантин та скасувати обов’язкове носіння масок. Учасники акції перекрили вул. Грушевського й іноді вступали у конфлікти з поліцейськими.

Одна із учасниць мітингу антивакцинаторів у Києві заявила, що отримувала гроші з Росії на акції проти вакцинації. І закликала до єднання з росіянами. Відповідне відео у Facebook поширив учасник ООС Данило Яковлев.

“Москва. Пітер. Хочу передати братам-слов’янам привіт. Мені пересилали гроші навіть із Росії. Низький вам уклін, що ви нас підтримуєте. І що розумієте, що ми єдиний народ, нас розділили. І нав’язали нам штучну війну”, – сказала учасниця мітингу проти вакцинації під парламентом.

Як з’ясувалася, фінансована росіянами антивакцинаторка – блогерка Олена Фаіст. До столиці приїхала з Черкас.

Фото: Фейсбук Данила Яковлева

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко назвав такі акції глузуванням з медиків, закликав вакцинуватися, отримувати лише перевірену інформацію з офіційних джерел та не вірити фейкам про вакцинацію.

«Це глузування з наших медиків і з родин, які, на жаль, втратили своїх рідних через ковід. У реанімаціях цей антивакцинаторський дух швидко зникає, а підроблені сертифікати не працюють. Хочу, щоб ви це усвідомили саме зараз», – сказав Віктор Ляшко.

https://bukinfo.com.ua/zdorov-ya/u-chernivcyah-antyvakcynatory-piketuvaly-oda-a-v-kyyevi-odna-z-piketuvalnyc-ziznalasya-pro-groshi-z-rosiji

peredplata