СБУ впіймало секретаря міської ради на корупції

СБУ впіймало секретаря міської ради на корупції У результаті реалізації системних заходів щодо протидії корупції в органах влади співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області в березні ц.р. викрили корупційне правопорушення з боку посадової особи органу місцевого самоврядування 5 категорії, секретаря міської ради одного з районних центрів Буковини.

Встановлено, що від імені міськради, з перевищенням владних повноважень, чиновниця неправомірно підготувала та направила за власним підписом до районного суду два фіктивних клопотання про звільнення місцевих мешканців від адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Цим самим вона порушила статтю 6 (обмеження щодо використання службового становища) Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції».

За даними фактами співробітниками СБУ складено протокол про корупційне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 172-2 (порушення обмежень щодо використання службового становища) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Постановою районного суду чиновницю притягнуто до адміністративної відповідальності та оштрафовано на 867 грн. Рішення суду набрало чинності.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata