У Чернівцях виступатимуть творчі колективи з Канади

У Чернівцях виступатимуть творчі колективи з Канади23 липня 2013 року з-за океану, з міста Саскатун, з Канади – в Україну прибувають Ансамбль народного танцю «ПАВЛИЧЕНКО» та Український хор і оркестр «ЛАСТІВКА».

«Енергія, сила, сміливість, наснага, талант, відданість» – так характеризують ці незмінно юні колективи в Канаді, США, Бразилії. Втретє Ансамбль народного танцю «ПАВЛИЧЕНКО» прилітає в Україну. 1993 року – на чолі із засновницею колективу, легендарною Люсею Павличенко, 2003 – вже під орудою Сергія Королюка. У Києві «ПАВЛИЧЕНКО» дали концерт під аркою Дружби народів у присутності багатотисячної аудиторії. Усі, кому тоді пощастило побачити виступи ансамблю назавжди запам’ятали атмосферу радості, окрилення, яка заполоняла не тільки концертні зали, але й майдани.

Цього разу гастролі присвячені 125-річчю поселення українців в Канаді і пам’яті засновниці ансамблю, пані Люсі Павличенко, яка відійшла у вічність 25 листопада 2012 року. Саме тому програма має назву «СПАДЩИНА».

Унікальним є те, що в аматорських колективах «ПАВЛИЧЕНКО» і «ЛАСТІВКА» беруть участь не тільки етнічні українці, але й вихідці з Ірландії, Німеччини, Латиноамериканських країн. Творчий склад цьогорічного турне – 64 особи танцюристів, співаків і музикантів. Під орудою Лаврентія Клопущака («ЛАСТІВКА») і Сергія Королюка («ПАВЛИЧЕНКО») створена програма з пісень, танців, вокально-хореографічних композицій, що розповідають про духовну спадщину українців в Канаді, починаючи з перших поселенців кінця ХІХ століття. Рудзинкою програми є прем’єра композиції «Калино-малино, чого в лузі стоїш?» – створеної на основі оригінальної музики українсько-канадського композитора Олекси Лозовчука на тексти народних пісень та вірші Івана Франка.

Дати концертів і маршрути:

Житомир – 24 липня, 19:00, Обласний музично-драматичний театр імені Івана Кочерги

Чернівці – 27 липня, 19:00, Літній театр у Центральному парку імені Тараса Шевченка

Львів – 31 липня, 19:00, Національний театр імені Марії Заньковецької
Черкаси – 3 серпня, 19:00, Палац культури «Дружба народів»
Канів – 4 серпня, 12:00, вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка
Кіровоград – 5 серпня, майстер-класи в «Танцювальній столиці України»
та виступ в Музеї народного танцю на Хуторі «Надія»
Київ – 6 серпня, 19:00, Національний театр оперети.

Вхід на усі концерти «СПАДЩИНА» – вільний!

Одна з унікальних рис цьогорічного турне – спонсорами його виступили всі учасники колективів. Це щедрий подарунок Україні від канадійської юні, захопленої українською національною культурою і традицією.

З питань акредитації журналістів прохання звертатись по телефону 097 096 46 46

З питань організації глядача та довідками звертатись по телефону 063 774 48 30

peredplata