Віра Китайгородська запрошує на \”Віру\”

Віра Китайгородська запрошує на "Віру"6 грудня 2011 року о 12.00
в Чернівецькому обласному академічному муздрамтеатрі ім. О.Кобилянської
відбудеться прес-конференція з нагоди прем’єри вистави
«Віра».
У прес-конференції візьмуть участь:
Віра Китайгородська, автор віршів вистави
Лідія Вовкун, Народна артистка України
Євген Нищук, Заслужений артист України
Йосип Созанський, диригент та художній керівник Чернівецького академічного симфонічного оркестру
Андрій Плішка, художній керівник хору «Резонанс»

Прем’єра вистави «Віра» відбудеться
7 грудня 2011 року о 18.30
у Чернівецькому муздрамтеатрі ім. О.Кобилянської

Письменниця Віра Китайгородська – автор поетичних книг «Виноградна колиска», «Сонце вночі», «Декаданс», «Ловіння вітру», «Безконечник», «Сім вінків сонетів». За її творчістю вже створено одне драматичне полотно «Туга за майбутнім». Володар журналістської відзнаки «Золоте перо», Заслужений працівник культури України.
Літературознавці визначають її творчість зрідні потужній громадянській ліриці Івана Франка, філігранній ліриці Богдана-Ігоря Антонича та широко форматному народному річищу Михайла Коцюбинського. Її стиль письма пізнаваний уже в кожній першій строфі…

У Києві Лідія Вовкун зіграла моновиставу за віршами Ліни Костенко, у Луцьку – за віршами Лесі Українки, у Чернівцях вона читатиме вірші Віри Китайгородської.

Вистава \”Віра\” – це чуттєва розмова двох осіб (Лідії Вовкун та Євгена Нищука): чоловіка і жінки, письменника і совісті, українця і українки, мандрівника і тієї, котра чекає, філософа і натхенниці. Кожне їхнє слово, кожен тон, посмішка чи смуток – емоція, яка пронизує наскрізь завдяки неймовірним віршам Віри Китайгородської. Вистава переповнена потужною громадянською, ніжною інтимною та глибокою філософською лірикою.
Враження підсилюють півсотні музикантів симфонічного оркестру на чолі з талановитим диригентом Йосипом Созанським та академічний теологічний хор Заслуженого вчителя України, викладача ЧНУ Андрія Плішки.

З повагою, колєга по перу
Леся Воронюк-Волошина (050 261 57 40)

peredplata