Чернівецька область отримала за цей рік близько 6 млн доларів інвестицій

У січні–вересні п.р. в економіку області іноземними інвесторами вкладено 5,9 млн.дол.США прямих інвестицій (акціонерного капіталу), у тому числі з країн ЄС – 5,6 млн.дол.США. У той же час нерезидентами зменшено акціонерний капітал на 1137,2 тис.дол.США.

Обсяг унесених з початку інвестування в економіку області прямих іноземних інвестицій у формі акціонерного капіталу на 1 жовтня п.р. становив 69,7 млн.дол.США.
Інвестиції надійшли з 43 країн світу. До найбільших країн-інвесторів входили Кіпр, Велика Британія, Туреччина, Італія, Румунія, Ізраїль, Німеччина, Франція, Віргінські острови (Британські), США, Естонія, Чехія, Сейшельські острови та Польща, на які припадало 93,7% від загального обсягу інвестицій.
Провідне місце за обсягами прямих інвестицій утримували підприємства м.Чернівців – 29,4 млн.дол.США (42,1% від загального обсягу інвестицій в область). Серед районів області найбільші обсяги іноземних інвестицій спрямовані в підприємства Кіцманського району – 16,8 млн.дол.США (24,1%), повідомляє Головне управління статистики в Чернівецькій області

peredplata