Землекористувачі та власники землі сплатили до буковинської казни понад 111,2 млн. грн.

З початку 2018 року сума надходжень плати за землю, яка надійшла до місцевих скарбничок області від землекористувачів та власників землі перевищила минулорічний показник на 4,8 млн. грн. – повідомили у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Загалом, за п’ять місяців цього року, юридичні особи сплатили понад 84,6 млн. грн. земельного податку. Надходження від плати за землю фізичними особами, цьогоріч склали 26,6 млн. грн.

У регіональному фіскальному відомстві наголошують, поряд із ПДФО та єдиними податком плата за землю відіграє важливу роль у фінансуванні бюджетної сфери територіальної громади регіону. У сумарному еквіваленті плата за землю займає третє місце серед бюджетоформуючих податків загальних доходів територіальних громад Буковини. Наразі її доля у надходженнях місцевих бюджетах регіону складає 11 відсотків.

Незважаючи на досить суттєвий рівень дохідності плати за землю до зведеного бюджету області, в Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області звертають увагу власників землі і землекористувачів – юридичних осіб та громадян на своєчасності розрахунків із бюджетом. Адже кошти, у вигляді земельного податку та орендної плати за землю, спрямовуються до скарбничок місцевих громад на її розвиток або вирішення соціально-економічних питань.

Інформує Головне управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata