На Путильщині відбулось змагання звалювальників лісу

На Путильщині відбулось змагання звалювальників лісу25 липня на базі Селятинського лісництва ДП «Путильське лісове господарство» відбувся обласний етап XVI Всеукраїнського конкурсу-змагання звалювальників лісу.
Участь у змаганні взяли 13 учасників: по двоє звалювальників від кожного лісогосподарського підприємства Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства та один учасник поза конкурсом. Організаторами заходу виступили Чернівецька обласна організація Товариства лісівників України, Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства та Чернівецький обком профспілки працівників лісового господарства.

Конкурс урочисто відкрили директор ДП «Путильське ЛГ» Петро Фрей, голова журі, начальник відділу лісового господарства, охорони і захисту лісу Чернівецького ОУЛМГ Володимир Пилип\’юк та голова обкому профспілки працівників лісового господарства Володимир Барабах. Під гімн України у виконанні оркестру народних інструментів «Карпатська тайстра» переможець минулорічних змагань Костянтин Жолован із ДП «Берегометське ЛМГ» підняв державний прапор, що ознаменувало початок конкурсу.

У рамках змагання учасники виконали 5 конкурсних завдань: звалювання дерева, відокремлення гілок, монтаж нового ланцюга та повороту шини пили, розкряжування стовбура комбінованим різом та точне розкряжування. Найвідповідальнішим завданням для кожного учасника було звалювання дерева, цю складну роботу потрібно було виконати упродовж 3-5 хвилин та дотриматися при цьому усіх вимог Положення про проведення змагання і обов’язково норм охорони праці. За недотримання останніх у будь-якому з конкурсів журі мало право знімати бали з учасника. Під час виконання конкурсних вправ звалювальники мали показати свою майстерність, швидкість та зосередженість. Звісно, найбільше балів могло принести звалювання дерева, за нього журі при ідеальному виконанні завдання могло нарахувати до 660 балів. Проте не менш важливу і вирішальну роль відігравали інші вправи, за які у сумі можна було отримати до 400 балів.

Призовий фонд змагань складав 15 400 гривень, а також бензопили «Мотор-Січ». Головний переможець Ілля Понич, який представляв ДП «Берегометське лісомисливське господарство», повіз додому із Путильщини головний грошовий приз у розмірі 14 тисяч гривень! Крім того, Ілля Понич отримав додаткову грошову винагороду за перемогу в етапі змагання з монтажу нового ланцюга та повороту шини пили.
Бензопили «Мотор-Січ» отримали учасники, які вибороли ІІ та ІІІ місця: Юрій Заєць із ДП «Путильське ЛГ» (ІІ місце) та Костянтин Жолован із ДП «Берегометське ЛМГ», останній виявився і наймолодшим, проте не менш досвідченим учасником конкурсу та найкраще виконав звалювання дерева.
Грошові винагороди також отримали Іван Пислар із ДП «Чернівецьке ЛГ» за точне розкряжуванні стовбура, Анатолій Слижук із ДП «Путильське ЛГ» за розкряжуванні стовбура комбінованим різом та Володимир Харик із ДП «Сторожинецьке ЛГ» як найстарший учасник конкурсу.
На XVI Всеукраїнському конкурсі-змаганні звалювальників лісу, який відбудеться у серпні 2013 року на базі ДП «Тетерівське ЛГ» Київського обласного управління лісового та мисливського господарства, лісогосподарські підприємства Чернівецького ОУЛМГ представить Ілля Понич із ДП «Берегометське ЛМГ». Бажаємо йому нових перемог!

Завантажити фото можна звідси: http://www.ex.ua/579586617030
Результати конкурсу звалювальників лісу
Номер, під яким виступав учасник Лісогосподарське підприємство Учасник Номінація
11 ДП «Берегометське ЛМГ» Понич Ілля І місце у обласному етапі ХVI Всеукраїнського конкурсу звалювальників лісу, найкраще виконання вправи на етапі монтаж ланцюга та повороту шини пили
14 ДП «Путильське ЛГ» Заєць Юрій ІІ місце,
найкраще виконання вправи на етапі
відокремлення гілок
10 ДП «Берегометське ЛМГ» Жолован Костянтин ІІІ місце,
наймолодший учасник змагання, найкраще виконання вправи на етапі звалювання дерева
5 ДП «Сторожинецьке ЛГ» Харик Володимир Найстарший учасник змагання
7 ДП «Чернівецьке ЛГ» Пислар Іван Найкраще виконання вправи на етапі точне розкряжування
15 ДП «Путильське ЛГ» Слижук Анатолій Найкраще виконання вправи на етапі розкряжування стовбура комбінованим різом

Прес-служба Чернівецького обласного управління
лісового та мисливського господарства

peredplata