Не забувайте повідомляти про об’єкти оподаткування

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що відповідно до порядку обліку платників податків суб’єкти господарювання зобов’язані повідомляти контролюючі органи про всі об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням.
Однак у 2014 році повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які здійснюється діяльність, за формою №20-ОПП подається платниками податків до територіальних органів Міндоходів за основним місцем обліку протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття. Раніше така інформація надавалася за місцезнаходженням цих об’єктів.
Зазначене нововедення передбачене Законом України від 24.10.2013 року № 657-VII „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень”
Оскільки Порядком обліку платників податків і зборів не визначений спосіб надання повідомлення за формою 20-ОПП, таке повідомлення платник податків має право направляти поштою.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata