Завдяки втручанню прокуратури державі повернуто приміщення вартістю понад 177 тис. грн.

Прокуратура Кельменецького району в інтересах держави, в особі Кельменецької районної ради Чернівецької області, звернулася до суду з позовними вимогами до жителя смт. Кельменці з вимогою звільнити приміщення вартістю понад 177 тис. грн., площею 82,10 кв.м., яке є комунальною власністю.

Дане приміщення згідно з розпорядженням голови виконкому Кельменецької районної ради від 31.05.1991 року було передано в безкоштовне користування Кельменецькій районній юридичній консультації. Договір оренди нерухомого майна не укладався, оплата за користування приміщеннями не проводилась.

Виконавчий комітет Кельменецької селищної ради прийняв рішення від 20.04.2012 р. внести зміни до переліку об\’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища Кельменецького району, зокрема повернути приміщення площею 82, 10 кв.м. у право комунальної власності територіальної громади.

Отримавши свідоцтво про право власності на нерухоме майно Кельменецька районна рада неодноразово зверталась до жителя смт. Кельменці з попередженнями про вивільнення будівлі, однак попередження були марними, приміщення громадянин Г. так і не звільнив, чим завдав збитки місцевому та державному бюджету.

Новодністровський міський суд задовольив вимог прокурора району в повному обсязі та зобов’язав Г. звільнити приміщення.
Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata