Буковину відвідав Генеральний консул Угорщини в Україні

Буковину відвідав Генеральний консул Угорщини в УкраїніЯк повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА, вчора Буковину відвідав Генеральний консул Угорщини в Україні Йожеф Бачкаі.

У ході робочого візиту консул зустрівся з губернатором області Олександром Фищуком.

Під час зустрічі обговорювалися питання розширення співробітництва в політичній, економічній та культурній області. «Ми вважаємо Україну своїм стратегічним партнером. Ви – наш добрий та найбільший сусід», – зазнача Бачкаі. За його словами, Угорщина всіляко підтримує європейський вибір України.

Олександр Фищук подякував угорцям за підтримку і солідарність. «Ми високо цінуємо вашу підтримку і сподіваємось на поглиблення та подальший розвиток наших дружніх відносин», – наголосив він.

Під час зустрічі також обговорювалися питання організації в Чернівцях благодійного концерту Угорського державного народного ансамблю «Кличе мене дух Закарпаття», кошти від проведення якого підуть на оздоровлення та відпочинок дітей учасників АТО.

З метою розширення культурного співробітництва Будапештський театр комедії запрошений для участі в обласному фестивалі комедії «Золоті оплески Буковини».

А Йожеф Бачкаі в свою чергу запросив буковинську сторону взяти участь у Бизнес-форумі з питаннь інвестиційних проектів, який пройде в Будапешті в червні цього року. У бізнес-форумі візьмуть участь і представники Європейського інвестиційного банку.

Джерело: 0372

peredplata