Безробітних на Буковині поменшало

Кількість зареєстрованих безробітних, які перебували на обліку державної служби зайнятості, на кінець червня п.р. становила 8,2 тис. осіб, що на 5,8% менше, ніж на кінець травня п.р. Допомогу по безробіттю отримували 80,1% осіб, які мали статус безробітного. Із загальної кількості зареєстрованих безробітних 4,6 тис. осіб проживали в сільській місцевості або 55,9% від загальної кількості зареєстрованих безробітних.
Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за червень п.р. не змінився і на кінець місяця становив 1,5% від кількості населення працездатного віку.
Середній розмір допомоги по безробіттю в червні п.р. зменшився на 1% і становив 1103,8 грн., що на 9,4% менше, ніж законодавчо встановлений мінімальний рівень заробітної плати (1218 грн.).
Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, на кінець червня п.р. становила 407 одиниць і зменшилася за місяць на 21,4%.
За сприяння державної служби зайнятості в червні п.р. було працевлаштовано 596 зареєстрованих безробітних. Серед працевлаштованих осіб 54,4% становили жінки, 34,9% – молодь у віці до 35 років.
Головне управління статистики у Чернівецькій обл.

peredplata