Ештон вийшла з новиною: Янукович у найближчі 24 години має намір розпочати діяти

Ештон вийшла з новиною: Янукович у найближчі 24 години має намір розпочати діяти Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон стверджує, що президент України Віктор Янукович пообіцяв їй протягом доби вжити заходів для вирішення кризової ситуації в Україні.
«З того, що я почула від пана президента, протягом 24 годин має бути щось зроблено», – заявила Ештон на прес-конференції в середу в Києві, повідомляє Інтерфакс- Україна . Ештон також відповіла на запитання, чи припускає європейська сторона застосування санкцій до українського керівництва у разі недемократичних дій по відношенню до мирних мітингувальників.
«Він дуже багато говорив про те, як він постійно хотів бачити сильні зв\’язки з Європейським Союзом, тісні відносини», – сказала вона.
«Я думаю, що в інтересах України зробити саме це .. Я чітко донесла нашу позицію, що так не можна рухатися далі, це невірний спосіб і необхідно використовувати діалог, при якому люди зможуть використовувати своє право на мирні демонстрації, зібрання, а не провокувати ситуацію, яка спонукатиме людей до подальших протестів», – підкреслила вона.
Ештон зазначила: «Необхідно рухатися далі максимально мирним шляхом». За її словами, незважаючи на те, що це дуже складно, необхідно це робити.Серед позитивних моментів Верховний представник ЄС зазначила, що людей, заарештованих після подій на вул. Банковій, в даний час звільняють з-під варти.

peredplata