Попеску, регіонал з Буковини, і компанія вже шукають собі місця біля Порошенка

Попеску, регіонал з Буковини, і компанія вже шукають собі місця біля ПорошенкаНа славній Буковині багато політиків, які часто змінюють політичні уподобання, щоб втриматися на політичному Олімпі. Проте якщо це окремі люди – звичне діло, то інша справа – ціла команда, яка ще донедавна возвеличувала подвиги партії регіонів та її лідера – Януковича, а сьогодні різко змінили вектор. Звичайно ж, мова йде про лідерів «Румунської спільноти України», діяльність яких останніми роками щедро підтримується Департаментом румунів звідусіль уряду Румунії – депутата Верховної ради від партії регіонів Івана Попеску та його помічників Ауріку Божеску і Петра Постевку.

Багато з нас пам’ятає, як лідери цієї «спільноти» ще в січні-лютому цього року їздили нашими районними центрами, переконуючи людей у «правильності» дій президента, що зараз знаходиться в міжнародному розшуку, розповідали представникам румуномовної громади, як він про них дбає та брали активну участь в Києві у зборищах прибічників «антимайдану».

Зараз, вже після ганебної втечі колишнього очільника країни, Іван Попеску та його команда взяли на себе сміливість демонструвати, що з ПР вони нічого спільного не мають, намагаючись швиденько налагодити співпрацю з виборчим штабом кандидата на посаду Президента України Петра Порошенка. При цьому, вони вказують на нібито наявний у них авторитет серед румуномовного населення області. Однак, про який авторитет можна говорити, якщо місцева румунська громада вже їх добре знає…

Іван Попадюк

peredplata