Олег Сенцов припинив голодування

Голодний протест режисер припинив 6 жовтня.

Cпочатку була інформація, що український в’язень припинив голодування ще 5 жовтня. Сенцов повідомив причини, чому припиняє голодування.

Адвокат Дмитро Дінзе передав листа Сенцова, який опублікувала “Новая газета“:

Лист Олега Сенцова, фото Новая газета

Лист Олега Сенцова, фото Новая газета

«Усім, кому це досі цікаво! У зв’язку з критичним станом мого здоров’я, а також патологічними змінами у внутрішніх органах, які вже почалися, в найближчий час до мене заплановано застосування примусового харчування. Моя думка при цьому вже не враховується. Буцімто я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров’я і небезпеки, яка йому загрожує. Насильницьке годування буде проводиться в межах реанімаційних заходів з порятунку життя пацієнта. У цих умовах я змушений припинити своє голодування з завтрашнього дня, тобто з 6.10.18. 145 днів боротьби, мінус 20 кг ваги, плюс підірваний організм, але цілі не вдалося досягнути. Я вдячний всім, хто підтримував мене, і прошу вибачення у тих, кого я підвів … Слава Україні!».

Нагадаємо, кримчанин, український режисер Олег Сенцов отримав 20 років ув’язнення в колонії строгого режиму на Ямалі.Російський суд визнав його винним у спробі здійснити теракт. Як стверджує слідство, Олег Сенцов планував взірвати вибухівку поблизу меморіалу «Вічний вогонь» і пам’ятника Леніну в Сімферополі у 2014 році.

Сенцов тримав голодування понад 140 днів з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів.

peredplata