Тіньовий Кабмін: хто отримає посади. Екс-губернатор Буковини Папієв увійшов у підпільний антиукраїнський уряд

Тіньовий Кабмін: хто отримає посади. Екс-губернатор Буковини  Папієв увійшов у підпільний антиукраїнський урядЗаступник голови фракції \”Опозиційний блок\” у Верховній Раді України Олександр Вілкул повідомив про те, що в Україні буде сформовано тіньовий уряд.

Видання \”Гордон\” розібралося, хто в ньому працюватиме.

Нове тіньовий уряд України збирається очолити Борис Колесніков

У 2006-2007 рр. Борис Колесніков був народним депутатом України від Партії регіонів. Працював у комітеті ВР з питань економічної політики. З березня 2010 року – віце-прем\’єр-міністр з питань Євро-2012. 9 грудня 2010 став віце-прем\’єр-міністром – міністром інфраструктури України. З грудня 2012 року – народний депутат України VII скликання від Партії регіонів (№8 у списку), голова комітету ВР з питань транспорту і зв\’язку. На президентських виборах 2014 Колесніков очолював штаб кандидата Михайла Добкіна, пізніше вніс заставу в 3,65 млн грн за затриманого Олександра Єфремова.

Віце-прем\’єром з регіональної політики стане Михайло Добкін

У 2002-2006 рр., Будучи народним депутатом, Добкін входив у фракції Єдина Україна і СДПУ (о), в депутатські групи Демократичні ініціативи та Центр, після був членом фракції Партії регіонів. Працював у комітеті Верховної Ради з питань бюджету. З березня 2006-го по березень 2010 року – мер Харкова. У березні 2010 року указом президента України Віктора Януковича був призначений головою Харківської обласної державної адміністрації. 1 лютого 2014 Добкіна обрали співголовою Всеукраїнського громадського союзу \”Український фронт\”, що став 22 лютого 2014 організатором З\’їзду депутатів південно-східних регіонів України, АК Криму і Севастополя. З\’їзд поставив під сумнів легітимність рішень Верховної Ради України, на ньому було заявлено, що південно-східні органи самоврядування беруть на себе відповідальність за забезпечення конституційного порядку на своїй території.

2 березня 2014 звільнений з посади голови Харківської ОДА, на його місце призначений Ігор Балута. З тих пір Добкін веде пасивну політичне життя.

Вілкул стане ще одним віце-прем\’єром і займеться питаннями промисловості, нової індустріалізації і відновлення Донбасу

У 2006-2007 рр. Вілкул – народний депутат України п\’ятого скликання від Партії регіонів, заступник голови комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва. У 2007-2010 рр. – Народний депутат України шостого скликання від ПР (№59 у списку). Заступник голови комітету ВР з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва. У березні 2010 року указом Януковича Вілкул був призначений головою Дніпропетровської обласної держадміністрації. З 24 грудня 2012-го по 27 лютого 2014 року – віце-прем\’єр-міністр України.

В даний час – заступник голови депутатської фракції Опозиційного блоку у Верховній Раді України восьмого скликання

Тіньове Міністерство соціальної політики та пенсійних реформ очолить Наталія Королевська

Королівська пройшла у Верховну Раду V скликання в 2006-м за списком БЮТ, була секретарем комітету з питань економічної політики. На позачергових парламентських виборах у 2007 році відповідала за проведення виборчої кампанії в двох найбільших районах Луганська. Пройшла в парламент під №66 блоку. Очолювала комітет ВР з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва. У 2011 році стала ініціатором створення громадського руху \”Вперед\”, у грудні того ж року очолила партію \”Україна – Вперед!\”, Але на парламентських виборах в 2012 році ця політсила в парламент не пройшла. 24 грудня 2012 Янукович призначив Королевську міністром соціальної політики України. 27 лютого 2014 Верховна Рада звільнила Королівську з посади міністра.Член депутатської фракції Опозиційного блоку у Верховній Раді України восьмого скликання.

Вадим Рабинович буде віце-прем\’єром і забезпечувати контроль над діяльністю правоохоронних органів

Лідер політичної партії \”Всеукраїнське об\’єднання\” Центр \”. У 2014 році Рабинович брав участь у президентських перегонах як самовисуванець. У президенти не потрапив, набравши 2,25%. На дострокових виборах 2014 пройшов до парламенту за списком Опозиційного блоку. Член депутатської фракції Опозиційного блоку у Верховній Раді України восьмого скликання.

Міністром економічного розвитку і торгівлі стане Євген Мураєв

16 квітня 2010 був призначений головою Зміївської райдержадміністрації Харківської області. З 2006 року – депутат Харківської облради (партія \”Віче\”), в 2010 році знову обраний депутатом облради від Партії регіонів. На парламентських виборах у 2012-му Мураєв був обраний народним депутатом України від Партії регіонів. В даний час депутат Верховної Ради України, не входить до складу жодної фракції.

Михайло Папієв – міністр соціального забезпечення

У 2002-му за списком СДПУ (о) пройшов до парламенту IV скликання. У листопаді того ж року призначений міністром праці та соціальної політики України. Після Помаранчевої революції в лютому 2005 року залишив цей пост. Брав активну участь у парламентських виборах у 2006 році у складі опозиційного блоку \”НЕ ТАК!\”, Кістяком якого була СДПУ (о). Політсила в парламент не пройшла, але Папієв став нардепом і зайняв пост глави Мінпраці. У 2007 році став членом Партії регіонів. У 2010–2014 рр. займав пост голови Чернівецької державної обласної адміністрації. Член депутатської фракції Опозиційного блоку у Верховній Раді України восьмого скликання.

Журналіст Костянтин Стогній очолить пост міністра внутрішніх справ та надзвичайних ситуацій

Стогній – український журналіст, телеведучий, автор телепроектів \”Вчасно\”, \”Надзвичайні новини\”, \”Країна повинна знати\”. У 2002 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України (Дніпропетровськ). Автор шести книг. Стогній створив власне журналістське агентство розслідувань \”Ж.А.Р.\”.

Решта членів нового тіньового уряду України, за словами Вілкула, будуть представлені 31 березня.

Як повідомляв \”Обозреватель\”, 19 березня \”Опозиційний блок\” вніс у Раду свій законопроект про недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності і покарання осіб – учасників подій на території Донецької, Луганської областей.

Джерело

peredplata