Уміння та навички артилериста допоможуть мені захищати нашу державу, – Тетяна Чорновол

Уміння та навички, отримані під час навчання на факультеті підготовки офіцерів запасу Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, допоможуть його випускникам захищати Батьківщину у випадку ескалації війни з Росією.

Про це заявила народний депутат фракції “Народний фронт” Тетяна Чорновол, яка закінчила навчання на факультеті та разом з іншими випускниками склала присягу на вірність народу України.

Звертаючись до випускників з вітальним словом під час урочистої церемонії, народний депутат зокрема сказала: “За п’ять хвилин всі ми станемо офіцерами української армії, яка вже чотири роки захищає нашу державу від агресивної Московської імперії. Особливо хочу привітати тих, хто вже зробив свій вибір стати захисником держави і після випуску поповнить лави нашої славетної армії”.

“Пишаюся. Я завжди хотіла бути офіцером української армії”, – зазначила Чорновол.

“У мене був дуже великий комплекс після 2014-2015 років. Тоді я багато часу була на фронті, але, відверто кажучи, я просто плуталася під ногами з автоматом, заважала іншим. Зокрема, під час наступу на Маріуполь я побачила, що жодних шансів когось захистити в мене немає. Те саме було під Дебальцевим та Вуглегірськом, куди я приїжджала, сподіваючись вписатися в якісь бойові дії”, – розповіла вона.

“Наразі я отримала знання, уміння та навички артилериста. Тепер я знаю, що коли буде ескалація конфлікту, я зможу стати в стрій і захищати… я можу досягнути реальних результатів, а не плутатися в інших під ногами”, – наголосила народний депутат.

“Скажу щиро: маю велике бажання використати отримані вміння, але не для захисту, а для звільнення окупованих територій – Криму та Донбасу”, – підсумувала Тетяна Чорновол.

peredplata