ЗСУ збили у РФ літак Ту-22м3, що запускав по Україні ракети Х-22/Х-32

Вранці 19 квітня у Ставропольському краї РФ упав ворожий стратегічний бомбардувальник Ту-22м3, який запускав по Україні ракети Х-22/Х-32. Повітряні сили ЗСУ підтвердили збиття ворожого літака у співпраці з ГУР МО України

Про це повідомив губернатор Ставропольського краю РФ Володимир Володимиров й російське пропагандистське ЗМІ “Риа-новости” з посиланням на міноброни РФ.

О 6:57 губернатор заявив, що на території Червоногвардійського округу у полі впав літак. За його словами, руйнувань та жертв начебто немає, а льотчики катапультувалися.

Згодом він зазначив, що льотчиків знайшли живими, їх доставляють до лікарні. 

“Риа-новости” з посиланням на міноборони РФ заявило, що зазнав аварії стратегічний бомбардувальник РФ Ту-22М3 після виконання бойового завдання при поверненні на аеродром базування.

Зазначається, що 3 члени екіпажу евакуйовано групою пошуку та рятування, триває пошук одного льотчика.

Міноборони РФ стверджує, що боєкомплекту на борту нібито не було, а літак упав у безлюдній місцевості.

“На землі руйнувань немає. За попередніми даними, причиною аварії стала технічна несправність”, – завили в РФ.

Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що уперше зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил у взаємодії з Головним управлінням розвідки МО України знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3.

Довідково. Ту-22М3 – носій крилатих ракет Х-22, якими російські терористи б’ють по мирних українських містах. Під час атаки 19 квітня уперше було знищено дві такі ракети, зауважив командувач ПС.

“Україні потрібно більше засобів, більше ракет, аби краще захистити від російського тероризму прифронтові території”, – наголосив Олещук.

Джерело в Силах оборони в коментарі РБК-Україна повідомило, що бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося атакувати за 300 км від України.

Як розповіло виданню джерело, знищення Ту-22МЗ – це операція ГУР МО. Після збиття бомбардувальника інший, який летів за ним, розвернувся.

“Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні, під час польоту. Він завдавав ударів по Україні”, – розповіло джерело.

Фото: Очільник Ставропольського краю Володимир Володимиров

peredplata

Залишити відповідь