Я підірву міст разом із собою!..

25-річний морпіх Віталій Скакун став перший і єдиним Героєм України, у кого в Указі зазначено формулювання не просто «за особисту мужність і героїзм», а «за визначну особисту мужність і героїзм».
Подвиг хлопчини, який свідомо пішов на смерть задля зупинки ординської навали, став вершиною українського духу.
Цей веселий і добрий парубок з Тернопільщини насправді мав сталевий характер. Повернуся із “закордонних заробітків.” Хотів жити й працювати на рідній землі, але став до служби в 35-ій окремій бригаді морської піхоти, наполегливо вивчав і саперну справу.
24 лютого 2022 року о четвертій годині ранку разом із побратимом виїхав на завдання по мінуванню Генічеського мосту. З першого разу міст підірвати не вдалося. Командир наказав відходити. Віталій крикнув товаришеві: «Саня, відходь, я все зроблю! Відходь, я підірву його разом із собою!..»… Секунд за п’ять пролунав вибух… Колону окупантів зупинено…
Закарбуємо 25-річного ЗВИТЯЖЦЯ,
котрий своїм Подвигом освятив наші життя!
Пам’ятаємо не тільки в Особливі Дні!
У Празі з’явився міст імені Віталія Скакуна. В Києві та Мукачеві на його честь уже перейменовано вулиці. Рідні Бережани та польський Лешно визнали лицаря духу почесним громадянином.
Герою – ВІЧНАЯ Слава❗
Можливо й Україна відбудеться як могутня Держава, а українці як монолітна Нація, – коли День Захисників Вітчизни стане Головним святом країни…

peredplata