Операція «Переправа»: на Буковині заблоковано черговий канал переправлення чоловіків за кордон

На Буковині заблоковано черговий канал незаконного переправлення чоловіків за кордон – організатору повідомлено про підозру.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура.
За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру одному з організаторів незаконного переправлення чоловіків через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, 41-річний житель Чернівецького району, разом з іншими невстановленими на даний час слідством особами, організував незаконне переправлення чоловіків, які підлягають мобілізації, через державний кордон України. За грошову винагороду у сумі 6 500 доларів США та 8 000 євро підозрюваний намагався незаконно переправити поза пунктом пропуску до Молдови двох громадян призовного віку.
Встановлено, що 13 листопада цього року, організатор зустрівся з «клієнтами» у заздалегідь визначеному місці у Чернівцях, а після розрахунку мав забезпечити їх перевезення до одного з прикордонних сіл у Дністровському районі.
Дорогою до прикордоння чоловіків тричі пересаджували у різні транспортні засоби, а коли виявили, що потрапили у поле зору правоохоронців, операцію «Переправа» вирішили відкласти та повернутись назад до Чернівців.
Цього ж дня організатора незаконного переправлення було затримано. Наразі встановлюються його спільники.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу УСР у Чернівецькій області ДСР НП України та Управління СБ України у Чернівецькій області.
 

peredplata