На Буковині судитимуть експрацівника військкомату

Експравоохоронця та колишнього працівника військкомату на Буковині судитимуть за сприяння чоловікам у наданні тимчасової відстрочки від мобілізації

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури передано до суду обвинувальний акт стосовно експравоохоронця та колишнього працівника районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які за неправомірну вигоду допомагали військовозобов’язаним одержати тимчасову відстрочку від мобілізації (ч. 2 ст. 369-2, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, за 2500 доларів США з особи експоліцейський пообіцяв двом чоловікам сприяння у одержанні необхідних для тимчасової відстрочки від мобілізації документів. До протиправної діяльності він залучив знайомого співробітника військкомату, який надавав консультації військовозобов’язаним та особисто опікувався процедурними питаннями щодо одержання ними тимчасової відстрочки від мобілізації на підставі висновків військово-лікарської комісії.

Після одержання чергової суми неправомірних коштів правоохоронця було затримано, а згодом викрито і його пособника.

Досудове розслідування вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Чернівецькій області та Чернівецького управління ДВБ НП України.

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура 

peredplata