Лідер угорської ультраправої партії заявив про претензії на Закарпаття

Лідер угорської ультраправої партії «Наша Батьківщина» Ласло Тороцкаї заявив про територіальні претензії на Закарпаття у разі програшу України у війні проти росії.

Про це пише  Index.

На річній партійній конференції у Будапешті вын розповыв, що війну спричинив тиск «міжнародних фінансистів», а сама Україна «куплена» міжнародним інвестиційним фондом BlackRock. Він сказав, що війна зруйнує «Європу і відправить економіку континенту на дно», тому виступає за негайне припинення вогню і переговори з росією.

«Щодо війни в Україні, наше повідомлення дуже просте: негайне припинення вогню, мир і вирішення шляхом переговорів. Якщо ця війна закінчиться втратою Україною своєї державності, то як єдина угорська партія, яка займає таку позицію, дозвольте мені дати сигнал, що ми претендуємо на Закарпаття», — заявив Тороцкаї, викликавши аплодисменти від своїх однопартійців.

Відзначимо, що він вже не вперше робить такі заяви. 11 листопада 2022 року, вітаючи Польщу із Днем Незалежності, Тороцкаї побажав «знову зустрітися на спільному польсько-угорському кордоні», натякаючи на захоплення Угорщиною Закарпаття у 1939 році. МЗС України тоді назвало заяву неприйнятною й закликало уряд Угорщини засудити висловлювання. На нову його заяву у Києві поки не відреагували.

«Наша Батьківщина» на виборах у 2022 році набрала 5,8% і провела до парламенту шість депутатів. Тороцкаї — один з них.

peredplata